dinsdag 15 december 2015

weggooien of consmeren?

• Bij zeer lang houdbare producten (bijvoorbeeld harde snoep, frisdrank, conserven, rijst, droge pasta, suiker, bloem,…) kunt u zelf beslissen of de producten nog geschikt zijn voor verbruik. Ze kunnen mogelijk nog tot een jaar (en zelfs langer) na de THT-datum gegeten of gedronken worden.

• Droge ongekookte pasta, rijst, griesmeel: letten op hardheid, vochtabsorptie, afwezigheid van insecten en mijten, … 

• Koekjes, beschuiten: letten op smaakverlies of –verandering, uitdrogen, verandering van textuur,…

• Suiker, poedervormige dranken, koffie, bloem: kijken of de textuur nog goed is (niet nat, niet geklonterd …),… 

• Conservenblikken, bokalen en producten in tetrabrik: kijken of verpakking niet gebold staat, of de verpakking niet geblutst is, letten op smaak-, kleur- of geurveranderingen, … 

• Drank in flessen: smaak-, geur-, kleurverandering, verandering van fysicochemische eigenschappen, bezinksels,
bron: Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen FAVV - www.afsca.be/home-nl/ 
verschenen op : 20/06/2013 , bijgewerkt op 19/06/2013 0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten