Startpagina


Soepcafé Assebroek gaat wekelijks door op maandag in de Bossuytlaan 24b te Assebroek (Parochiecentrum Sint-Kristoffel).We gaan aan tafel rond 17.45 uurHier vind je een wegbeschrijving

Maar wat doen we nu juist? Met een leuk team van vrijwilligers halen we groenten en andere voedseloverschotten op bij buurtwinkels. Deze verwerken we tot soep en groenteschotels.
In het Soepcafé bereiden we samen het eten met de opgehaalde voedseloverschotten. Na het samen klaargemaakt te hebben, gaan we allen aan tafel; zo willen we vanuit een ecologische insteek mensen samenbrengen. 

We merken dat er heel leuke ontmoetingen plaatsvinden in het Soepcafé: buurtbewoners leren mekaar kennen, nu en kan komt er eens een buur, familie of vriend mee.
We geloven dat dit dynamisch groepsgebeuren een fundament legt voor een maatschappij waar iedereen zichzelf kan en mag zijn (al blijkt dat ook wel eens moeilijk te zijn van tijd tot tijd)

We werken met vrije bijdrage, dit betekent dat je geeft wat je wilt of kan. Dit om onkosten te dekken, zoals de huur van de zaal, aankoop van kruiden, verzekering, transport, ... en tevens om ander eco-sociaal werk te ondersteunen.
tussen 12 en 15.30 u halen we de voedseloverschotten op. Om 15.30u beginnen we met het snijden van groenten en om 17.45 u. of iets vroeger gaan we aan tafel. Wil je eens een kijkje komen nemen? Welkom vanaf 15.30 uur om te helpen snijden.

Meer info? Voor de laatste nieuwe info klik je op de pagina "berichten" of ga je naar
https://www.facebook.com/Soepcafebrugge


Tijdens de verlofperioden gaan we gewoon door. Is de maandag een feestdag waarop ook de winkels dicht zijn dan moeten wij misschien wel eens overslaan.  
Werk je zelf in een  buurtwinkel en kunnen we bij jou ook overschotten ophalen? Laat het ons dan weten. Dit kan o.a. via het contactformulier (rechts) of via soepcafebrugge@gmail.com


Andere soep in Brugge: 

1 opmerking: