Startpagina


Soepcafé Assebroek is verhuisd en gaat dus niet langer door in de Bossuytlaan 24b. Onze nieuwe stek is Peterseliestraat 100 (De Kave) Centrum Brugge. Verder blijft het zowat gelijk: Maandag rond 17.45 uur is de soep klaar en om 18 uur de hoofdmaaltijd. 

Voor wie het soepcafé nog  niet kent: 
Wij halen groenten en andere voedseloverschotten (
vlees, vis diepgevrozen) op bij buurtwinkels. Deze verwerken we tot soep en groenteschotels. In het Soepcafé bereiden we, liefst met velen samen, het eten met de opgehaalde overschotten. Zo willen we vanuit een ecologische insteek mensen samenbrengen.

We merken dat er heel leuke ontmoetingen plaatsvinden in het Soepcafé: Buurtbewoners leren mekaar kennen, nu en kan komt er eens een buur, familie of vriend mee.
We geloven dat dit dynamisch groepsgebeuren een fundament legt voor een maatschappij waar iedereen zichzelf kan en mag zijn (al blijkt dat ook wel eens moeilijk te zijn van tijd tot tijd).


We werken met vrije bijdrage, dit betekent dat je geeft wat je wilt of kan. Om 16 uur (of eerder) beginnen we met het snijden van groenten en om 17.45 u. is de soep doorgaans klaar. Om 18 uur komt de rest van het buffet er aan. Wil je eens een kijkje komen nemen? Welkom vanaf 16 uur. 


Meer info? Voor de laatste nieuwe info klik je op de pagina "berichten" 


Tijdens de verlofperioden gaan we gewoon door. Is de maandag een feestdag waarop ook de winkels dicht zijn? Zelfs dan blijven wij doorgaans open.  
Ken je een buurtwinkel waar wij ook overschotten kunnen ophalen? Laat het ons dan weten. Dit kan via ecolivingbrugge@gmail.com

1 opmerking: